фото: Лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети обяви министрите

...
фото: Лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети обяви министрите
Коментари Харесай

Обявиха новите министри на Северна Македония

фото: 

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети разгласи министрите от партията в новото държавно управление на Северна Македония, предаде .

Първи вицепремиер, отговарящ за политическата система, ще бъде Артан Груби. Буяр Османи ще е министър на външните работи, а финансовото ведомство ще поеме Фатмир Бесими. Крешник Бектеши ще резервира поста на министър на стопанската система, а Насер Нуредини - на околната среда.

Председател на Народното събрание още веднъж ще бъде Талат Джафери.

Ахмети съобщи, че задачата му е била албанец да бъде министър председател на странатав името на равенството сред етносите, само че не е получил поддръжката за това на другите партии на малцинството. Друга албанска партия, БЕСА, ще получи министъра на земеделието.

Вчера Ахмети и водачът на социалдемократите Зоран Заев се споразумяха за ръководещо болшинство, каквото поддържаха и до края на предходната година.

Заев още веднъж ще е министър председател на страната.

Плусинфо заяви и министрите на СДСМ, които източник от партията е удостоверил. Те съответстват с информация и в други медии. За правораздаването - Боян Маричик. Ягода Шахпаска ще е министър на труда и обществената политика. Досегашният краткотраен министър председател Оливер Спасовски се завръща отпред на вътрешните работи. Кметът на Щип Благой Бочварски ще дава отговор за превоза.

Културен министър става Ирена Стефовска, Венко Филипче остава отпред на опазването на здравето, Горан Милевски - на локалното самоуправление. Министър на образованието ще е Мила Царовска. Досегашният първи посланик Никола Димитров ще стане секретар по европейските въпроси.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР